MHP Genel Başkan Adayı olduktan sonra partiden ihraç edilen ve Anayasa Mahkemesi’ne itiraz eden eski İçişleri Bakanı Meral Akşener ÇATÜMSAD’nin  Çanakkale’ye davet edilmesi üzerine açıklama yapan MHP eski İl Başkanı Rıdvan Uz, “Ülkedeki bu gidişata, bu çıkmaza son vermek ve herkesin sesi olabilmek adına Çanakkale’ye gelen Meral Akşener’le buluşmaya tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
Uz açıklamasında, “Türkiye’de yeni bir süreç yaşanıyor. Bu süreç referandum süreci. Referandum öncesinde MHP’de kongre süreci yaşanmıştı. Bu kongre sürecine, dört aday genel başkanımızla yarışmak üzere delegemizin 5te 4 imzasını almak kaydıyla bir kongre talebinde bulundu. Anayasamızda seçim kanununda belirttiği üzere 5te 1 imza toplanarak olağanüstü kongre yapılır maddesi ile biz bu talebimizi genel merkezimize ilettik fakat bu kongre tüm yasal noktaları tam olmasına rağmen, hem insanlığa hem adalete uygun bir süreç sürdürmemize rağmen yaptırılmadı” dedi.
Bu kongre sürecinden sonra 15 Temmuz Darbe Girişiminin yaşandığını söyleyen Uz, “ Bunun akabinde Türkiye’miz 15 Temmuz darbe girişimini yaşadı. Ardından MHP Genel Başkanı televizyona çıkarak referandumu yani başkanlık sistemini gündeme getirdiler. O günden beri de Meral Akşener Türkiye’nin çeşitli illerinde bu konuyla ilgili fikrini beyan etmek üzere, Türk Milliyetçilerin, vatanseverlerin, Türkiye’yi seven önce ülkem diyen herkesin sesi olabilmek adına bu referandum süresi içinde bir hayır işlemek adına ‘hayır’ ı anlatmak adına Çanakkale’de olacak” dedi.
“TÜM ÇANAKKALE’Yİ DAVET EDİYORUZ”
Uz, Çanakkale Halkını cumartesi günü gerçekleşecek toplantıya davet etti . Uz, “ Tüm Çanakkale’mizi, büyük hassasiyeti barındıran Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı bu topraklarda bir araya gelmeyi ve birlikte bu gidişata, bu çıkmaza, bu dar boğaza son vermek adına hayır demeye gür sesle hayırı haykırmak adına,  11 Şubat cumartesi günü saat 14.00’da Kolin Hotel’e bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

 


Kaynak: Haber Merkezi