Canlı yayında 24'ün sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, şimdiye kadar gözden kaçan bir ayrıntıya anlattı: Dünyanın ayak arası en uzun köprüsünün ismini duyanlar neden 1915 diye merak edecek ve böylece Çanakkale zaferini duymayan bilmeyen kalmayacak diye konuştu. 

Bakan Arslan'ın şöyle konuştu: 
HERKES "NEDEN 1915" DİYE ARAŞTIRINCA ÖĞRENECEK
Osmangazi Köprüsü önemli idi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü hakeza önemliydi. Bugün dünyanın en büyük ayak açıklığı olan Çanakkale Köprüsü'nün temellerini attık. Diğer köprülerle Marmara'da bir king oluşturuyorduk. Bence en önemlisi 18 Mart'ta böyle bir projenin temelini atıyor olmaktı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımızla temelleri attık. İsmi başlıbaşına çok önemli. Dünyanın her yerinde dünyanın en büyük köprüsü olduğunu bilecekler ve neden 1915 diye merak edip, ismini araştıracaklar. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde biz bu projeyi insanımıza sunmuş olacağız.
BU KÖPRÜ BİR TİCARET KORİDORU OLUŞTURACAK
İnsanlar sadece tatil zamanında tatile giden insanların Avrupa'dan Anadolu yakasına ulaştırılacak zennediliyor. Evet geçecekler ama sadece bu gözle bakmamak lazım. Çanakkale, Tekirdağ, Edirne'deki şehirlerin ilişkisi açısından önemli. Ege ve Batı Akdeniz'de üretilen ürünlerin Avrupa'ya, Avrupa'daki ürünlerin buraya gelmesinin seyahat süresini çok kısaltacak. Bu köprü beraberinde yeni bir trafik oluşturacak. Bu hem yeni bir trafik oluşturacak. Hem bu bölgenin sanayisinin, ticaretinin, ekonomisinin, insanımızın refahının artırılması anlamına gelecek. 
PASTADAN BÜYÜK PAY ALANLAR TABİİ Kİ RAHATSIZ
Türkiye Asya ile Avrupa arasında köprü konumunda bir coğrafyada. Önemli olan bu coğrafyanın hakkını vermek, ülkemizin köprü konumunu gerçek ticari köprülerine kavuşturmak ve ekonomomize katkı sağlamak. Bundan kimler rahatsız. Asya Avrupa arasındaki ticaret koridorunun gelir pastasında gözü olanlar rahatsız. Bu havalimanı için de böyle. Üçüncü havalimanı bittiğinde merkez İstanbul olacak. Biz sadece ülkemizin insanını taşımak için havalimanı yapmıyoruz. Gezi olaylarını hatırlayın birileri "Üçüncü havalimanı yapılmasın, Osmangazi Köprüsü yapılmasın" diyorlardı. Buna karşı çıkanlar rahatsızlığı onların alıştığı ticaret pastasına Türkiye'nin ortak olacağıdır. 
AKŞAM


Kaynak: Haber Merkezi