Geçtiğimiz Cumartesi günü töreni gerçekleşen 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünün yapımında Güney Koreli firmanın da bulunması sebebiyle törenlere katıldığını belirten Büyükelçi Yunsoo Cho, bu kapsamda Truva Antik Kenti başta olmak üzere kenti de gezme fırsatı bulduğunu kaydetti.  

Türkiye’deki görev süresi boyunca 32 ili gezdiğini kaydeden Cho, “Bu süre boyunca Türkiye’nin her noktasının turizm potansiyeli olduğunu gördüm. Koreli turistler Türkiye’de İstanbul, İzmir, Kapadokya gibi yerleri gezerler. Ben de Çanakkale’ye birkaç kez geldim ve görüyorum ki, buranın da turizm değeri var” diye konuştu. Daha fazla Koreli turistin Türkiye’ye ve Çanakkale’ye gelmesi için projeler geliştirilebileceğini kaydeden Büyükelçi Cho, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ve Truva Antik Kentinin bu anlamda önemli değerler olduğunu belirtti.  

Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, bundan sonra hem boğaz köprüsü vesilesiyle hem de 2018’in Troya yılı olarak düzenlenme çalışmaları kapsamında Truva Antik Kentinin de ön plana çıkmasıyla daha fazla Koreli turisti Çanakkale’de ağırlamayı ümit ettiklerini söyledi.   Karşılıklı sohbetle devam eden ziyaret sonunda Büyükelçi Yunsoo Cho ve Başkan Gökhan, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.   
 


Kaynak: Haber Merkezi