Karabiga Belediyesi her yıl geleneksel olarak  düzenlenen ve  çeşitli etkinlikler ile kutlanan Karabiga Priapos Deniz Festivali sona erdi.  4 gün süren kutlamalar Karabiga Priapos Deniz Festivali ilk gün yapılan kurtej yürüyüşü ile başladı.  Beldede düzenlenen Kortej yürüyüşüne Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan,Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Liman Başkanı Altuğ Kurban, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Chp İlçe Başkanı Özgür Ceylan, Biga Belediyesi ve Karabiga Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Festivalin 1.akşamı açılış ve konuşmalar,çocuklar için hazırlanan gösteriler ve yarışmalar yapıldı ve ilk gece Sevtuğ Kasapbaşoğlu ve  Fahri Çolaklar’ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.İkinci akşam Metin Zakoğlu ve ekibinin Arkadaşım Kadın Oldu adlı tiyatro gösterimi ile izleyicilerle buluştu.4’üncü gün festival yüzme yarışları,tekne yarışmaları,yelken gösterileri,çeşitli yarışmalar(yumurta taşıma-karpuz yeme vb.) yağlı direk yarışları yapıldı.
 
Bayrak 4 Saatte Alınabildi
 
Festival kapsamında yapılan en zor yarışmalardan bir Yağlı direk yarışı oldu.  Bir direğe kaygan yağlar sürerek zeminin kayganlaştırılarak direğin sonuna da bir bayrak yerleştiriliyor. Yarışmacılar kaygan zeminde ilerleyerek bu bayrağı almaya çalışıyor. Ancak Karabiga Priapos Deniz Festivalinde bu sene bayrağı almak o kadar kolay olmadı. Kaygan zeminde bayrağı almak için sıraya giren yarışmacılar yaklaşık 3 saatlik çabanın ardından bayrağa ancak ulaşabildi. Yoğun çabalar sonycu yağlı direk yarışmasını kazanan  Ufuk Küçükkahyaoğlu oldu. Küçükkahyaoğlu birincilik ödülü  olarak Karabiga Belediyesi tarafından elektrikli bisiklet hediye edildi.
 
 
Ünlü Sanatçılar Sahne Aldı
 
Festival kapsamında ünlü sanatçılar da sahne aldı. Festivalin üçüncü gecesinde yaptığı single ünlü olan Aleyna Tilki ile sahne aldı. Sahnede kaldığı sürede birbirinden güzel şarkıları seslendiren Aleyna Tilki izleyenlerin beğenisini topladı. Festivalin finalinde ise Ünlü Pop sanatçısı İrem Derici sahne aldı.  İrem Derici hayranları ile dolup taşan konser alanında  şarkılarını seslendirerek coşkulu anlar yaşattı.  Yapılan havai fişek gösterisi ile Festival sona erdi.
 

 
 


Kaynak: Haber Merkezi